'O ccafè
'nu cucchiarino chino chino d'ammore 'e devuzione,
'nu core frizzantiello si 'o vuò fa bello schiummato
e 'na 'nticchietella d'anice si te piace aromatizzato.
P'ô fa ascì vullente ce vo' 'nu granello 'e sentimento.
P'ô fa venì scuro 'nu pucurillo 'e povere d'argiento.
'O ffuoco tienele vascio: 'o ccafè adda ascì lento lento,
Senza pressa, chiano: sape isso quann'è 'o mumento.
Quanno 'o vide murmulià e siente ca te chiamma,
tu 'nun ô stutà, acala sulo 'nu tanteniello 'a fiamma.
Po' miettelo dint'à 'na tazza e maje dint'ô bicchiere.
Vide ca a poco 'a vota accuonce vocca e penziere.
Ll'urdemo cunziglio: stamme a ssentere ca t'ô spiego:
s'ha dda fa cu 'a mana d'ô core: osinò vene 'na ciofeca.
Il caffè...
Per fare un buon caffè ci vogliono pazienza e passione:
un cucchiaino pieno pieno d'amore e devozione,
un cuore frizzantiello se lo vuoi bello schiumato
e un pochino di anice se lo vuoi aromatizzato.
Per farlo uscire bollente ci vuole un granello di sentimento,
per farlo uscire scuro un po' di polvere d'argento.
Il fuoco tienilo basso: il caffè deve uscire lento lento,
Senza fretta, piano: sa lui quando è il momento.
Quando lo vedi parlottare e senti che ti chiama,
non spegnerlo: abbassa solo un po' la fiamma.
Poi mettilo in una tazza e mai nel bicchiere.
Vedi che un po' alla volta aggiusti bocca e pensieri.
L'ultimo consiglio: stammi a sentire che te lo spiego:
devi farlo con la mano del cuore: altrimenti viene amaro.
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